Marriët & Herman

Zorro

Marriet, met haar 19 jaren, de jongste telg van de Hoekstra’s. Zoals haar meeste leeftijdsgenoten, gaat Marriet nog naar school en zit in het 1e jaar van het Johan Cruyff College in Groningen. Maar in haar vrije tijd altijd bij de paarden te vinden.
Terwijl zus Martine de sterren van de hemel reed, deed Marriet aan voetbal, skelteren en legertje. Vroeger vond Marriet paarden helemaal niks, waarschijnlijk omdat ze er altijd naast lag. Het pony -virus kwam pas om de hoek kijken toen Spikkeltje op stal kwam. Een C-pony die net zo eigenwijs was als Marriet. Na een hoop wrikken en wringen vond Marriet het paardrijden toch wel leuk, ze zette door en heeft inmiddels diverse pony’s naar de hoogste klassen in de springsport gebracht
De bekendste pony’s waren dan ook Knasser, een zeer felle pony waarmee Marriet Z springen en M- SGW was. Andere pony’s die ze eveneens naar het Z springen en M SGW heeft gereden zijn Golden Meadowhawk en Jessie.
Maar de topper was wel Doneen Royale. Met deze pony heeft Marriet twee maal het Fries Kampioenschap ZZ springen op haar naam geschreven. Ook wist ze op het NK tweemaal de 7e prijs te pakken in deze klasse. Tevens heeft ze met deze pony ZZ-nationaal en Zware Tour gesprongen
Inmiddels is ook Marriet de ponysport een tijdje ontgroeid en heeft ze een paar fijne wedstrijdpaarden onder het zadel. Op dit moment rijdt ze een fijn wedstrijdpaard, Catootje (v. Cento). Hiermee is ze ZZ-springen.  Catootje is in eigendom van Marriet en Herman Hoekstra en word ook ingezet als fokmerrie. Zo bracht ze ons al Calleto III (v. Saumur W) en Dobel’s Spruitje (v. Balou du Rouet). Marriât beleeft veel plezier aan het fokken en verrijkt haar kennis dan ook regelmatig bij topfokker Sipke Dokter.
De paarden die Marriet verder uitbrengt zijn Une Peu D’amour (Hold up Premier x Silvio II) in het ZZ springen, Umberto (Elmshorn x Purioso) en Turbulent (Zuidhorn x Triton) lopen in het ZZ springen en Nationaal 1.40m. Bovendien neemt Marriet deze paarden mee in de VDB-cup voor Young Riders.
Verder brengt ze de jonge paarden Wardorette J (Indoctro x Casanova), Viptown (v. Jimtown) en Superfee (v. Lennard) in de klasse Z en ZZ uit en Winnetou D (v. Corland) en Valarino (v. Larino) in de klasse M.
Maar, naast het paardrijden is Marriet nog behoorlijk fanantiek in de voetbal sport. Ze speelt bij vv Tsjom in Tzum als links voor, waarvoor ze vaak het doel wist te vinden. Ook al valt het bijna niet te combineren met de paarden, toch speelt ze op een vrije zaterdagen altijd mee met vv Tsjom. kijk ook op de website: www.vvtzum-dames.nl

Marriët is 25 jaar en daarmee de jongste telg van de Hoekstra’s. Marriët is in mei 2011 afgestudeerd aan het Johan Cruyff College in Groningen, waar ze Marketing en Communicatie gestudeerd heeft. Nu werkt ze op stal Aristocraat en heeft ze samen met haar vriend Herman Smit diverse paarden.

Terwijl zus Martine helemaal gek was van de pony’s, deed Marriët liever aan voetbal, skelteren en legertje. Vroeger vond Marriët paarden helemaal niks, waarschijnlijk omdat ze er altijd naast lag. De braafste pony’s liepen met Marriët onder het stroomdraad door, kieperden haar in de sloot of haalden andere capriolen uit… Het pony-virus kwam pas om de hoek kijken toen Spikkeltje op stal kwam. Een C-pony die net zo eigenwijs was als Marriët zelf. Na een hoop wrikken en wringen, cowgirltje spelen enzovoort, vond Marriët het paardrijden toch wel leuk, zette ze door en heeft  diverse pony’s naar de hoogste klassen in de springsport gebracht.

De bekendste pony’s waren dan ook Knasser, een zeer felle pony waarmee Marriët Z springen en M- SGW was. Golden Meadowhawk, die ze zelf beleerde en opleidde naar het Z springen en M SGW. Jessie, waarmee ze Z springen was en die nu succesvol is in Zwitserland.  Maar de topper was toch zeker wel Doneen Royale. Met deze pony heeft Marriët twee maal het Fries Kampioenschap ZZ springen op haar naam geschreven. Ook wist ze op het NK tweemaal de 7e prijs te pakken in deze klasse. Tevens heeft ze met deze pony ZZ-nationaal en Zware Tour gesprongen

Inmiddels is Marriët de ponysport al een tijdje ontgroeid en heeft ze een paar fijne wedstrijdpaarden onder het zadel. De paarden die Marriët momenteel uitbrengt zijn:
– Boebkafee , Z springen, 1.30m int. young horses en L sgw
– Alpenfee, ZZ springen
– Adelfee, Z springen en L SGW
– Bammetje, Z springen en L SGW
– Wakamorka, Z springen
– Charley Chaplin, M springen
– Cilege, M springen
– Casper, M springen
– Corry V, M springen
– Chicky Dik, L springen
– Wimphof’s Cheecky M, L springen
– Anjarfee, L springen
en nog diverse jonge B en BB paarden.

Herman rijdt momenteel voor Stal Aristocraat:
– Butleafee, M springen
– Amphion D, M springen

Marriet heeft in het verleden diverse paarden opgeleid en uitgebracht. De bekendsten zijn wel Viptown (ZZ springen) waarmee ze kampioen werd van Friesland. Ook met USA Princess (Z springen) werd ze kampioen van Friesland en is naar Phieleke Plijnaar gegaan waar ze nu succesvol 2* eventing loopt. Une Peu d’Amour (ZZ en int. 1.40m springenen Z eventing) won vele prijzen in het springen maar ook het Noordelijk Kampioenschap klasse Z eventing. Nu loopt ze in Denemarken bij een Young Rider. Turbulent (ZZ springen en Nat. 1.45m), die nu internationaal 1.50m springt met Christoph Brusse,  Umberto (ZZ springen& Nat. 1.45m, L2drs en M SGW), springt 1.50/1.60m met Claire Robbertson, Tin Tin (Z springen, M SGW), Veraya (ZZ springen), Winnetou D (ZZ springen, is nu in eigendom van Eurocommerce en liep onder de naam Eurocommerce Aberdeen internationaal met Jeroen Dubbeldam en Sjaak Sleidering, is nu verkocht naar Amerika en loopt daar 1.40m/1.50m). Aristo (Z springen), Avondfee (Z springen), Anzell (Z springen) en Curesco (M springen) (beide verkocht aan J.Lee U.K.), Catootje (ZZ springen), Utah Ricci (ZZ springen), Vipfee (Z springen), Zicero D (Z springen), Wardorette J (Z springen), Superfee (ZZ springen), Ulefee (Z springen), Valarino (Z springen), Catootje (ZZ springen),Vlammetje (ZZ springen) en Pomme de Holland (ZZ springen).  Ook heeft Marriët het paard Vanhattan (v. Manhattan) opgeleid. Deze was verkocht aan Albert Zoer en liep onder de naam Vliequette Internationaal en ZZ springen. Later is ze verkocht naar Denemarken.

Marriët heeft in de winter van 2009/2010 haar Orun-opleiding succesvol afgerond en mag daarmee lesgeven. Ook is ze in het bezit van het BHV- certificaat.

 

Marriët met haar eerste paard TinTin

Marriët met haar eerste paard TinTin

Marriët in actie met ex-paard Winnetou D:

 

Marriët in de Z cross van Wieringerwerf met Une Peu d’Amour:


Contactgegevens:

Stal Aristocraat
Kie 3
8801 PJ Franeker

Klik hier voor een routebeschijving.

T: (0517) 452420
M: (06) 40301050 / (06) 22517181

I: www.stalaristocraat.nl
E: stalaristocraat@hotmail.com

Of vul ons contactformulier in: klik hier.


Sponsoren:

E. Idsardi bouwservice
RFU Jachtspecialist
Gramsbergen Dakbedekkingen bv
Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging
Budgetdak.nl