Nieuwsarchief

——————————————————————————————
GP van Franeker voor Marriët Hoekstra en Wakamorka

FRANEKER – Even trok parcoursbouwer Wietse van der Velde wit weg. In de barrage van de Grote Prijs van Franeker op 15 december reed Martijn Veenstra zijn Luimstra’s Beyou als eerste starter soepeltjes en probleemloos naar de barrage. Als tweede deed Marrriet Hoekstra datzelfde met Wakamorka en een barrage met 15 was ook niet de bedoeling. De turende blik van Van der Vele controleerde nog even snel of de balken wel hoog genoeg lagen en hij zich niet had verteld, maar dat bleek niet het geval. De beste twee combinaties waren gewoon als eerste gestart en geen enkele andere combinatie kwam het barrageveld verder versterken, hoewel Martijn Veenstra met Luimstra’s Adea daar nog dichtbij was, maar de beste bleek van de mensen met sprngfout.
Dat er een duel tussen Veenstra en Hoekstra uitkwam was wel terecht. De hele dag hadden beide elkaar sportief uitgedaagd en dat resulteerde in voor beide meerdere rubrieksoverwinning in toch geen kinderachtige velden. Tevens stond er een fiets op het spel en zowel Marriet Hoekstra als Martijn Veenstra had al eens naar deze Friese beppefiets met pompebledde en de tekst van het Fries volkslied van sponsor Fietsspecialist Martin van der Woude die boven in de arena hing gekeken.
Veenstra stak van Wal in de barrage. Gedreven reed de Groninger zijn Luimstra’s Beyou door de ring en bleef foutloos in een moeilijk te kloppen tijd. Marriet Hoekstra was het nu die wat wit wegtrok, want dit werd een hele klus. “Ik dacht dat dit niet meer te kloppen was, maar dan kun je het alleen maar toch proberen”, aldus Hoekstra en ze slaagde in haar opzet. Met liefst bijna vier seconde kon ze Martijn Veenstra toch nog kloppen. Sportief feliciteerde de verliezer de winnaar direct. “Ik heb goed gereden en het is toch ontzettend leuk dat Marriet in haar woonplaats Franeker wint. Ik gun het haar van harte, we hebben er een sportieve strijd van gemaakt vandaag.” Zelf stond Hoekstra nog een beetje beduusd bij haar nieuwe fiets. ”Ik ben hier zo heel erg blij mee. Je hoopt het en dan komt het uit. Wakamorka is zo’n toppaard. Ik heb de eerste editie van de Derby gewonnen en had echt ook mijn zinnen gezet op de eerste editie van de Grote Prijs. Dit haan we zeker vaker organiseren. Er was een pittig parcours en gezellig druk. Dit kan niet beter, dit is een topweekend”, brengt Marriet Hoekstra nog net uit voor ze compleet in de lange armen van levensgezel Herman Smit verdwijnt. “Ik ga straks op fiets naar huis”, klinkt het nog net.

Bron: 1pknoord.nl

——————————————————————————————
Casper haalt M kastanjes uit het vuur voor Marriet Hoekstra

FRANEKER – Liefst vier seconden sneller was Marriet Hoekstra met Casper dan de rest van haar opponenten bij Jumping Franeker op 15 december in een M-rubriek. Een mooie prestatie waarmee ze Romy Dijkstra met de expressief springende Messi en Mas van Veenendaal met Nektino Vdl voor bleef. “Gisteren was Casper wat minder, maar nu een stuk beter”, aldus Hoekstra. “Ik reed zelf ook beter. De motivatie was ook goed, want ik wilde die deken van Stal Aristocraat winnen. Dit is een topper in de dop. Een paard met een goede instelling die niet alleen heel hoog kan springen, maar ook nog super voorzichtig is. In de barrage ging het zelfs super en was Casper helemaal top.”

Bron: 1pknoord.nl
——————————————————————————————
Marriët Hoekstra heerst van ZZ tot BB

FRANEKER – En toen ging het lopen bij Märriet Hoekstra en won ze in Franeker op 14 december vier rubrieken op rij. In één rubriek wist ze zelfs de posities 1, 2 en 3 te bezetten. “Je wilt toch heel erg graag je laten zien in eigen huis, maar ik had een slechte start. In de M had ik goede paarden, maar het lukte niet. Gelukkig ging het in het Z/ZZ steeds beter. Je eigenaren komen kijken en meehelpen, dan wil je presteren.” Het succes begon met Adelfee. In de barrage van de eerste Z/ZZ rubriek en kwalificatie voor de Grote Prijs wist Hoekstra haar paard snel door het barrageparcours van Wietze van der Velde te manoeuvreren. Te snel voor de rest. James Robert Billington zorgde voor VDL succes met een sterk gereden tweede plaats met Zelote VDL en Petra van der Lei mocht met Uniek als derde aansluiten in de ereronde.
In het tweede Z/ZZ parcours direct op tijd was het wederom een VDL ruiter achter Hoekstra. Jules de Bruyn werd met de prima door Mas van Veenendaal opgeleide VDL Bubka N vierde. Märriet Hoekstra nam de plaatsen 1 tot en met 3 in beslag. Wederom was Adelfee de winnaar, maar met Wakamorka werd Hoekstra tweede en met Alpenfee derde. “Adelfee is mijn topper. De paarden hadden toch in het eerste parcours wat spanning. Ze moesten even omgaan met de drukte en aangeklede bak. In de tweede rubriek was die spanning weg. Ik ben zo blij”, klinkt het opgelucht.
Zijn Adelfee, Wakamorkus en Alpenfee de toppers van nu, Don Vegas komt eraan. In het BB toonde Hoekstra de mooie schimmel twee keer uitstekend. In het eerste parcours wist Hoekstra met 74,5 rijstijlpunten te winnen voor Sjoukje van de Werf met Armani die 73 punten had en de prima springende Acardia’s Amazing Willow welke door Nicky Kruyt uitstekend naar 72 punten werd gereden.
Het tweede parcours leverde Don Vegas 77 punten op en de wortels met Hoekstra, hoewel het nog een strijd werd tussen en amazone en paard. Hoekstra bleek namelijk zin te hebben aan hutspot en vroeg de organisatie om siepels.

Bron: 1pknoord.nl

——————————————————————————————
CH Tolbert, 29-11-2012

Marriët Hoekstra toont vormbehoud voor Jumping Franeker

TOLBERT – Het zijn drukke dagen voor Marriet Hoekstra die nauw betrokken is bij het aanstaande Jumping Franeker dat een spektakel moet worden met diverse mooie springnummers. En niet alleen in de organisatie wil Hoekstra haar beste beentje voorzetten, ook in de springring. Dat Hoekstra kloppen een hele klus gaat worden bleek op 29 november in Tolbert. Met Adelfee was ze de beste in het Z/ZZ springen en de Franekerse beëindigde haar barrageparcours in een tijd die niet meer werd benaderd, ondanks dat Nathalie van der Mei in de laatste rit met Africa nog een verdienstelijke poging daar toe deed, maar verder dan Hans de Vries van plaats twee naar plaats drie terugzettyen met Lets Fly kwam ze niet. “Dit is mijn topper”, lacht Hoekstra. “Ze sprong vandaag super. Het ging heel erg fijn. Afgelopen weekend heb ik haar mee gehad op concours, maar toen was Adelfee erg bang voor de wind die klapperde. Ik heb daarom besloten om haar nu nog een keer te starten om het vertrouwen weer terug te brengen. Dat lukte. Het is een heel snel paard, waarmee je ook in de barrage kort om kunt gaan. Eigenlijk hoef ik alleen maar mee te rijden en een beetje te sturen. Adelfee regelt het verder zelf”, lacht Hoekstra.

Uitslagen
Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-4ft
M springen
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
L springen
5e prijs, Marriët Hoekstra, Anjarfee 0-8ft
Marriët Hoekstra, Wimphof’s Cheecky M 0-1tft
Marriët Hoekstra, Chicky Dik 4ft

——————————————————————————————

CH Barsingerhorn, 26 nov 2012

ZZ springen
Marriët, Alpenfee 4ft
ZZ springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Alpenfee 0ft
Z springen
4e prijs, Marriët, Wakamorka 0-4ft
M springen
4e prijs, Marriët, Casper 0-0ft
Herman, Butleafee 0-4ft
M springen direct op tijd
1e prijs, Marriët, Wakamorka 0ft
4e prijs, Herman, Butleafee 0ft

——————————————————————————————
CH Sonnega, 18 nov 2012

Z springen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
M springen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
5e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Corry V 4ft
L springen
5e prijs, Marriët Hoekstra, Corry V 0-0ft
Marriët Hoekstra, Anjarfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0-4ft

——————————————————————————————

Indoor Zwaagwesteinde 10 en 11 nov 2012

Marriet Hoekstra heerst met Adelfee, Alpenfee en Boebka Fee

ZWAAGWESTEINDE – Alle drie de Z en ZZ nummers die op 10 november op de afsluitende dag van Indoor Zwaagwesteinde op het programma stonden kenden dezelfde winnares, maar steeds met een ander paard. Een prachtige middag voor Marriet Hoekstra, maar zo onthuld moeder Tineke, das was bijna nooit gebeurd. “Pas met haar negende hebben we haar op de pony gekregen. Dat hoefde helemaal niet voor haar. Ponyrijden was niks voor haar”, vertelt Tineke Hoekstra terwijl Marriet krachten op doet door een enorme rookworst op te peuzelen. De eerste winst was voor Hoekstra in het Z springen met Adelfee. In de barrage kon Hoekstra net even sneller rond dan Michiel Brusse met Santana en dat waren de enige twee combinaties die fouten wisten te voorkomen in het toegift. Derde werd Anne de Vries met Wendy. “Ik rij Adelfee voor Sipke Dokter. Het is een paard dat voor je wil vechten. Adelfee had wat spanning, maar daar konden we mee omgaan. Het is en paard dat het leuk vindt om te springen.”
In het ZZ was het met Alpenfee dat Hoekstra won en nu was ze als enige foutloos in de barrage, waar Adriaan van der Veer tweede werd en Martine Gramsbergen-Hoekstra derde met Arezzo Gh. “Alpenfee is een droompaard”, aldus de winnares. “Vorig jaar sprong ze hier nog L. Ik was er erg blij mee hoe ze sprong en het kon kort in de barrage. Dit paard is gefokt door Sipke Dokter, maar gekocht door Feite Damstra. Die wilde een goede merrie. Hij heeft er drie veulens bij gefokt en nu de sport in. Dat doet Alpenfee super. Het paard is fijn te rijden, heeft vermogen, vechtlust en techniek en vindt het zo leuk.”
In het Z/ZZ parcours kon Hoekstra met Boebka Fee haar hattrick voltooien. Met 22 punten en de snelste tijd troefde ze Jos Hazelhoff met Baltic P en Michiel Brusse met Cannavaro D af. **

**Bron: www.1pknoord.nl

Uitslagen
ZZ springen
1e prijs, Marriët, Alpenfee 0-0ft
Z springen
1e prijs, Marriët, Adelfee 0-0ft
Marriët, Boebkafee 4ft
Z/ZZ springen 2e parcours
1e prijs, Marriët, Boebkafee 0-22pnt
4e, Marriët, Alpenfee 0-22pnt (ZZ)
Marriët, Adelfee 4-20pnt

M springen
Marriët, Casper 0-1tft
Marriët, Charley Chaplin 4ft
M springen, 2e parcours
2e prijs, Marriët, Charley Chaplin 0-22pnt

Vrijdag:
L springen 1e groep:
Marriët, Casper 0-4ft
Marriët, Cilege 4ft
Marriët, Wimphof’s Cheecky M 4ft
L springen 2e parcours
3e prijs, Marriët, Cilege
4e prijs, Marriët, Wimphof’s Cheecky M

L springen 2e groep
4e prijs, Marriët, Chicky Dik 0-4ft
5e prijs, Marriët, Anjarfee 0-4ft
L springen 2e parcours
3e prijs, Marriët, Chicky Dik 0-4ft
Marriët, Anjarfee 4ft

De winnaars:

——————————————————————————————
CH Tolbert 1 nov 12

TOLBERT – Marriet Hoekstra leek hard op weg naar een hattrick in Tlbert op 1 oktober. Het L won ze, het M won ze en met Boebka fee had ze de leiding stevig in handen in het sterk bezette Z/ZZ springen op 1 november in Tolbert. Vol vertwijfeling keken haar collega’s wie Hoekstra moest stoppen. Tot Stefanie Luning werd waargenomen in de gang. Na haar succes in Warga was dat misschien een optie met Zanzibar Rw. Haastig werd Luning bijgeschreven op de startlijst en naar voren geschoven om de handschoen op te nemen en de strijd met Hoekstra aan te gaan. Dat lukte. Luning toonde een mooie ronde en was als enige in staat om de barragetijd van Hoekstra te kloppen. Plek drie ging naar Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi Cjs.

Marriet Hoekstra heeft paarden op weg naar de top

TOLBERT – Marriet Hoekstra heeft veel moois in het verschiet. De amazone uit Franeker won op 1 november in Tolbert zowel de eerste L groep als het M-springen met twee paarden die zich enorm ontwikkelen. Vooral haar overwinning me Chicky Dik vormt echter een potentieel gevaar voor de Noordelijke springsport. Chicky Dik rijdt Hoekstra voor een Arabische prins en dat is een combinatie die meer dan klopt. Nu maken de meer kapitaal krachtige partijen er geen probleem van om toptalent aan te kopen, dus wacht wellicht Stal Aristocraat een transferaanbod voor Marriet Hoekstra. “Ik ga hem vanavond nog even mailen”, maakt Hoekstra het pad alvast warm. “Ik mag hem niet zomaar bellen.” Met Chicky Dik riep Hoekstra de winnende reeks van Romy Froma met Bolieone een voorlopig halt te. Derde werd Sandra van den Outenaar met Wbs Belladonna. “chicky Dik liep een simpel rondje. Ze had wat spanning maar was erg fijn te rijden. Ik vind dit zo’n stoer paard die zich zo goed ontwikkeld.”
Amper was Hoekstra bekomen van de vreugde van de winst of het feest kon opnieuw losbarsten. In de M die het hele Indoorseizoen een vaste winnaar had gehad in Joke Dijkstra met haar Altamira kon Hoekstra nu juist die combinatie naar plek twee verwijzen via een rit met Wakamorka. Nicole Botma werd derde met Blizzard Cjs. “Dat is ook een echte topper. Ik win heel veel met dit paard. Ik denk dat ik nog nooit een paard heb gehad met zoveel potentie. Dan moet je bedenken dat ik dit paard in februari voor het eerst BB startte en nu lopen we al Z parxcoursen. De eigenaren wilden graag het sportcertificaat. Voor mij is het heel makkelijk rijden. Ik hoef alleen mee te liften. Ze kan kort draaien en als je Wakamorka in haar waarde laat doet ze alles voor je”, besluit Hoekstra. **

Uitslagen
Z springen
2e prijs, Marriët, Boebkafee 0-0ft
4e prijs, Marriët, Wakamorka 0ft

M springen
1e prijs, Marriët, Wakamorka 0-0ft
Marriët, Boebkafee 0ft *HC

L springen
1e prijs, Marriët, Chicky Dik 0-0ft
5e prijs, Marriët, Cheecky M 0-0ft

**bron: www.1pknoord.nl
——————————————————————————————

CH Warga, 27 okt 2012

Uitslagen:
Z springen
2e prijs, Marriët, Adelfee 0-0ft
Marriët, Alpenfee 0-4ft
M springen
5e prijs, Marriët, Charley Chaplin 0-0ft
Marriët, Cilege 0-12ft
Marriët, Casper 4ft
L springen
1e prijs, Marriët, Casper 0-0ft

——————————————————————————————

CH Koudum, 20-10-12

De klasse Z in Koudum werd gedomineerd door Boebkafee (v. Gentleman) en Wakamorka (v. Orame). De jonge Boebkafee versloeg de onervaren Wakamorka de eerste ronde nipt. Maar Wakamorka nam de tweede ronde alweer revanche door die op naam te schrijven.

In de klasse L sprong Casper (v. Douglas) heel fijn. Hij liep alles nul maar kreeg 1 tijdfout. Cilege (v. Namelus) en Chicky Dik (v. Silverstone) krijgen beide rondes 1 fout. Tineke kreeg met Anjarfee (v. Oklund) een balk en een tijdfout.

In de klasse B reed Marriët de super springende Wimphof’s Cheecky M (v. Lupicor) twee keer foutloos rond.

Uitslagen CH Koudum:
Z springen klasiek met barrage
1e prijs, Marriët, Boebkafee 0-0ft
2e prijs, Marriët, Wakamorka 0-0ft
Z springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Wakamorka 0ft
Marriët Boebkafee 4ft
L springen
Marriët, Casper 0-1ft
Marriët, Cilege 4ft
Marriët, Chicky Dik 4ft
Tineke, Anjarfee 4-1ft
L springen direct op tijd
3e prijs, Marriët, Casper
Marriët, Cilege 4ft
Marriët, Chicky Dik 4ft
B springen
Marriët met Wimphof’s Cheecky M 0-0ft *HC
Tineke met Londonnich 0ft *HC

——————————————————————————————
CH Franeker, 13-10-12

Z springen, 1e parcours
2e prijs, Herman Smit, Bineke 0-0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
Z springen
1e prijs, Herman Smit, Amphion D 0-0ft
Nicky Kruijt, Winnerfee 0ft
M 1e parcours
1e prijs, Nicky Kruijt, Avondfee 0-0ft
Herman Smit, Butleafee 4ft
M 2e parcours
1e prijs, Herman Smit Butleafee 0ft
L springen
2e prijs, Herman Smit, Corry V
Nicky Kruijt, Avondfee 0-0ft

Nicky springt met Avondfee naar de overwinning in de klasse M:

Herman reed met Bineke een mooi debuut in de klasse Z:

——————————————————————————————
Wakamorka succesvol in Assen, 10-10-12

M springen
5e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft

——————————————————————————————

Marriet Hoekstra eerste met Casper en derde met Chicky Dik, 5-10-12

TOLBERT – “Een Arabische prins”, even kijkt Marriet Hoekstra dromerig voor zich uit. De inwoonster van Franeker heeft pas daarvoor in de tweede L groep op 4 oktober in Tolbert hard toegeslagen en even dacht ze dat ze de winst haalde met Chicky Dik, maar uiteindelijk bleek dat met Casper. “Casper is een groot paard dat ik uitbreng voor de familie Brouwer. Casper is een heel groot talent. Een paard met veel vermogen die dat prima weet om te zetten in het parcours. Ondanks zijn grote is het paard fijn te rijden. Ik heb twee paarden van deze eigenaar en beide zijn aanwinsten. Ik ben blij met de familie Brouwer die niet alleen hier goede paarden neerzetten, maar ook erg betrokken zijn en meestal er bij zijn als we hun paarden uitbrengen.” Dat Hoekstra even dacht te winnen met Chicky Dik is geen wonder, want de verschillen waren erg klein. Marian Lunsche werd tweede met Bibi en gaf in de barrage maar een paar honderdste van een seconde toe op de winnares en Hoekstra kwam daar met haar andere paard weer vlak achteraan. “Chicky Dik heb ik nog niet zo lang. Die is nu voor de tweede keer mee. Het is een heel relaxed en dapper paard en wil alles voor je doen. Ze is eigendom van een Arabische prins. Via de heer Schaap voor wie ik vaker paarden rij, zijn ze bij mij gekomen. Ze zochten een ruiter voor Chicky Dik en Schaap adviseerde ze om dit paard bij mij te stallen. Het is echt een leuk paard, die zeker Z gaat worden, maar me eigenlijk elke keer weer positief verrast. Ik had dit vandaag ook niet gedacht en ben trots op der. Of ik haar nu ook in het Midden-Oosten ga uitbrengen? Geen idee, wie weet. Eerst maar eens kijken hoe hoog haar lat ligt.”
bron: www.1pknoord.nl

Uitslagen Tolbert:
L springen
1e prijs, Marriët, Casper 0-0ft
3e prijs, Marriët, Chicky Dik 0-0ft
Marriët, Cilege 4ft
B springen
Marriët, Wimphof’s Cheecky M 0ft *HC
Tineke, Anjarfee 0ft *HC

——————————————————————————————
Selectie NIC Assen, Assen 4-10-12

De selectie voor het NIC in Assen verliep prima voor Marriët. Met Boebkafee (v. Gentleman) ging ze lang aan de leiding. Tot ze zich zelf versloeg met Wakamorka (v. Orame) die nog sneller kon. Met Charley Chaplin (v. Verdi) kreeg ze een balkje.
In de klasse Z sprong Adelfee (v. Haarlem) super. Ze waren op weg naar weer een snelle tijd maar kreeg een balk op de laatste sprong in de barrage.
Met Alpenfee liep ze ook tegen twee fouten aan, maar heeft zich toch geplaatst voor NIC.

Uitslagen Assen:
M springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
1e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
Z springen
12e, Marriët Hoekstra, Adelfee 0-4ft
ZZ springen
Marriët Hoekstra, Alpenfee 8ft

——————————————————————————————
Jumping ‘t Haskelan 29-9-2012

ZZ springen
Marriet, Alpenfee 4ft
Z springen
3e prijs, Marriet, Alpenfee 0-0ft
5e prijs, Marriet, Adelfee 0-0ft
Marriet, Wakamorka 4ft
Herman, Amphion D 4ft
M springen
1e prijs, Marriet, Boebkafee 0-0ft
5e prijs, Marriet, Charley Chaplin 0-8ft
Marriet, Wakamorka 0-1ft
Herman, Butleafee 4ft
Herman, Amphion D 4ft

——————————————————————————————
Warga 22-9-2012

L springen
Marriet, Casper 0ft
Marriet, Cilege 0-1ft
Marriet, Chicky Dik 4ft
B springen
Marriet, Chicky Dik 0ft
Marriet, Cheecky M 0ft
Tineke, Anjarfee 0ft
BB springen
Marriet, Cheecky M 0ft

——————————————————————————————
Kring Koudum 16-sept-2012

De gezellige kringwedstrijd in Koudum begon goed. Cheecky M (v. Lupicor) liep onder Marriët haar eerste wedstrijd en kwam twee keer in de prijzen. In de klasse B sprongen Anjarfee (v. Oklund) en Chicky Dik (v. Silverstone) mooie nulrondes.
In de klasse L sprong Cilege (v. Namelus) erg goed. Ze won twee keer een tweede prijs. Ook Casper (v. Douglas) sprong fijn en won de tweede proef.
Wakamorka (v. Orame) liep in een dag na Blankenham zo fris als een hoentje haar Z debuut binnen. Met louter nulrondes en een eerste prijs was haar debuut zeer geslaagd. Tineke was ook foutloos met Adelgraaf (v. Oklund). Ze reed echter geen barrage maar won toch de 3e prijs. In de tweede ronde kregen ze een balk.

Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
3e prijs, Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0ft
Z springen direct op tijd
3e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
L springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Cilege 0-0ft
Marriët Hoekstra, Casper 4ft
L springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 0ft
2e prijs, Marriët Hoekstra, Cilege 4ft
B springen
Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0ft *HC
Tineke Hoekstra, Anjarfee 0ft *HC
BB springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Cheecky M 0ft
BB springen 2e parcours
3e prijs, Marriët Hoekstra, Cheecky M 0ft

Wakamorka wint weer in Koudum:

Nieuw talent Cheecky M:

Cilege sprong erg fijn:

——————————————————————————————
Alpenfee oppermachtig in Blankenham 15-sept-2012

Marriët had een succesvolle dag in Blankenham. Zowel Boebkafee (v. Gentleman) als Wakamorka (v. Orame) liepen alle proeven foutloos en in de prijzen. Charley Chaplin (v. Verdi) sprong ook fijn maar had in het eerste pacours nog wat communicatie foutjes. Herman Smit reed een fijne ronde met de goed springende Butleafee (v. Gentleman). Alleen in de barrage kregen ze een fout. Ze waren daarmee nog 7e. In het tweede parcours kreeg Butleafee ook een foutje in de tweede fase.

In de klasse Z sprong Bammetje (v. Franco) erg goed. De eerste ronde had hij een pechtfout. In de tweede fase van het tweede parcours verreed Marriët zich een keer waardoor ze de fout kregen.
Alpenfee (v. Gentleman) was oppermachtig in Blankenham. Met louter foutloze rondes schreef ze zowel het eerste als het tweede parcours op naam.

Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft
Z springen 2 fasen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 0-4ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
M springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
5e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
7e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
M springen 2 fasen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
3e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-4ft
Herman Smit, Butleafee 0-4ft


——————————————————————————————

Succesvol Texel 9-sept-2012

De wedstrijd
Het was dit jaar voor het eerst dat het weer op Texel echt prachtig was. Onder een stralende zon liep Boebkafee met Marriet een fijne dressuur proef. Helaas werd dit niet zo gewaardeerd door de jury en kregen ze maar 178pnt. Adelfee liep in diezelfde proef goed en kreeg ook punten van de jury: 188pnt. Marriet sloot met Charley Chaplin in de klasse B de dressuur af met 197pnt. Herman Smit reed met Butleafee naar 188pnt.

Boebkafee sprong tussen de bokkesprongen door een beetje overdreven in het springparcours, maar bleef daarmee ook ruim foutloos. In de cross pakte Boebka super aan. De cross was foutloos en ook de tijd was geen probleem. Ze tekenden voor een mooie 7e prijs.

Adelfee sprong een heel fijn foutloos springparcours. De cross ging zeer voortvarend tot ze bij het water kwamen. Marriët had daar niet zo op getraind en Adelfee begreep niet waarom ze via een boom de sloot in moest. Na wat twijfeling nam ze toch een mega duik het water in. Ze schrok van de bodem die ze al gauw onder haar voetjes voelde. De rest van de cross ging ook probleemloos.

Herman sprong met Butleafee ook een mooi foutloos parcours. Ook de cross ging super. Maar ook Butlea vond de waterplas wat eng en nam daar veel tijd. Toch stapte ze er uiteindelijk mooi doorheen en liep ze de rest van de cross weer mooi foutloos door.

Marriët zadelde als laatste Charley Chaplin. De vrolijke ruin speelde met het springparcours. Charley vond de cross helemaal geweldig. Met grote sprongen en veel snelheid was de rit zo voorbij. En aan de finish wou hij direct wel weer door naar de start voor nog een rondje. Ze wonnen een 2e prijs.

Het strand
Zoals elk jaar verbleven we op de prachtige camping Astrid van de familie Bakker.
Zondag was het wederom prachtig weer en trok de familie te paard naar het strand. Tineke op Adelgraaf, Herman Smit op Boebkafee, Marriët op Charley Chaplin, Esther Bakker op Adelfee en Herman senior op Butleafee! Het was dan ook Herman sr. die als eerste het water in dook! En ook Adelfee was over haar waterangst heen en liep met Esther vol vetrouwen het eiland af. Een geweldige ervaring. Lekker galoperen en zwemmen met de paarden onder een stralende zon. Daarna hebben we de paardjes lekker afgespoeld en konden ze de rest van de middag lekker op het land staan. En de familie trok terug naar het strand, om daar nog even lekker te zonnen!

Al met al hebben we weer een zeer geslaagd weekend gehad. We willen de familie Bakker dan ook hartelijk bedanken voor het warme welkom en het perfecte onderkomen! Texel, tot volgend jaar!

foto1

foto2

foto (2)

——————————————————————————————
USA Princess loopt eerste 1* foutloos

Helvoirt – Het voormalige springpaard van Marriët, USA Princess, liep afgelopen week onder Phieleke Plijnaar haar eerste CIC1* in Helvoirt foutloos rond! Zelfs de scherpe tijd was geen probleem voor de inmiddels 11jarige merrie. Phieleke is erg enthousiast over USA’tje en hoopt stiekem ooit Boekelo met haar te rijden!
Leuk is dat USA met deze prestatie Z dressuur, Z springen en Z eventing is. En dat is best bijzonder.

Usa in Helvoirt

Usa in Helvoirt

——————————————————————————————

CH Sonnega, 2-9-12

Z springen
5e prijs, Marriët, Alpenfee 0-0ft
7e prijs, Marriët, Adelfee 0-0ft
Marriët, Bammetje 0-1tft

Z springen direct op tijd
2e prijs, Marriët, Alpenfee 0ft
Marriët, Adelfee 4ft
Marriët, Bammetje 4ft

M springen
3e prijs, Marriët, Boebkafee 0-0ft
Marriët, Charley Chaplin 4ft
Herman, Butlea 4ft

M springen direct op tijd
6e prijs, Marriët, Boebkafee 0ft
Herman, Butlea 4ft

Finale M, Z, ZZ:
Marriët, Boebkafee 4ft

——————————————————————————————

Ch Vrouwenparochie, 28-8-12

L springen
Marriët, Casper 4ft en 0ft
Marriët, Cilege 8ft en 0ft

B springen
Marriët, Chicky Dik, 0ft en 4ft

BB springen
2e prijs, Marriët, Diva 0ft

——————————————————————————————

Uitslagen Friese Kampioenschappen outdoor 2012:

ZZ springen
4e prijs, Marriët met Alpenfee, 4-4ft en door naar het NK
Z springen
3e prijs, Marriët met Adelfee 4-4ft
6e prijs, Marriët met Boebkafee 8-4ft
M springen
6e prijs, Marriët met Wakamorka 0-0-8ft

——————————————————————————————

Curesco en Anzell naar Amerika

De succesvolle merries Curesco (v. Tangelo vd Zuuthoeve x Cavalier) en Anzell (v. Pacific x Marlon) gaan volgende week met het vliegtuig richting Amerika. Julia Lee uit Wellington zal verder werken met de twee talenten.

De nog maar vijfjarige Curesco viel al erg op tijdens de wedstrijden. De merrie is super te rijden en toont bij het springen zeer veel vermogen en beschikt over een fijne techniek. Ze won nog haar laatste wedstrijd in de klasse M  in Oranjewoud. De talentvolle merrie is gefokt en in eigendom van de schoonfamilie van Marriët: de familie Smit uit Mildam.

Het verhaal van Anzell is er één om een boek over te schijven. De aparte merrie is zeker niet de makkelijkste, maar wist van begin af aan goed te presteren in de ring. Haar ongelofelijke techniek en wendbaarheid deed de prijzenkast overlopen. Werkelijk elke wedstrijd pakte Anzell wel een prijs. De laatste twee wedstrijden in de klasse Z schreef ze beide op haar naam. In Veendam won ze in elke rubriek een prijs en werd ze 4e in de finale. Anzell was in eigendom van dhr. Thee Schaap en Stal Aristocraat.

We wensen Julia Lee veel succes toe met de dames!

——————————————————————————————

Catootje verkocht…

Je weet nooit hoe het gaat. En zo vertrekt ineens onze oude vedette van stal: Catootje. De kleine merrie begon als 3-jarige haar carrière onder Marriët. Buiten de wedstrijden om was Catootje zeker niet de gemakkelijkste. Het was dan ook meer vallen dan opstaan. Maar in de ring was Catootje van begin af aan een vechter geweest. Louter nul rondes en vele prijzen schreef ze op haar naam. Met meer dan 60 winstpunten in de klasse Z en 20 in de klasse ZZ werd ze verleased aan Esmeé Riemersma. Zij won met Catootje bij de pony’s het Fries reservekampioenschap klasse M springen. Na die lease periode nam Marriët de merrie weer opnieuw mee bij de paarden, en won in de drie wedstrijden die ze liep één keer een tweede en twee keer een eerste prijs in de klasse Z. De mooiste prestatie van Catootje was wel in Rijs. Ze won beide proeven en werd als beste combinatie uitgeroepen. Nu zal Catootje onder de talentvolle Myrthe Peters springen bij de pony’s. We zullen Catootje erg missen. Op www.stal-peters.nl kunt u het nieuwe onderkomen van Catootje bekijken.

——————————————————————————————
Alpenfee pakt hoofdprijs in Wouterswoude 28-7-12

Na de cross van Oenkerk reisde Marriët direct door om in Wouterswoude mee te doen aan het Masterspringen. Onder toezicht van het vele publiek pakte Alpenfee (v. Gentleman) daar de hoofdprijs over een parcours van 1.50m!

——————————————————————————————
SGW Oenkerk 28-7-12

L sgw:
Marriët Hoekstra, Boebkafee: drs 185pnt, spr 0ft en cross 0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje: drs 174pnt, spr 0ft en cross 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf: drs 174pnt, spr 0ft en cross 0ft

B sgw:
2e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee: drs 190pnt, spr 0ft en cross 0ft
Marriët Hoeksta, Charley Chaplin: drs 184pnt, spr 0ft en cross 0ft

——————————————————————————————
Int. CC** de Wolden 18 t/m 22-7-12

Smalltour:
Marriët Hoekstra, Boebkafee: 1e dag 0-0ft en 5e prijs. 2e dag 4 + 2 tijdfouten. 3e dag 0-0ft en finale dag 4ft.
Mediumtour:
Marriët Hoekstra, Alpenfee: 1e dag 4ft. 2e dag 8ft. 3e dag 0-4ft.

——————————————————————————————
Ch Koudum

M springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft *HC
L springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Cilege 0-0ft
5e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 0-0ft
BB springen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0ft

Het was slecht weer in Koudum. Bammetje ging als laatste nog van start, voordat het concours werd afgelast.

 

——————————————————————————————
Succes in Bolsward, 1-juli-2012

Marriët had een prima dag in Bolsward. Alle paarden liepen wel een keer in de prijzen. Cilege (v. Namelus) was foutloos in het eerste parcours maar kreeg een balkje in de barrage. Het tweede parcours liep ze foutloos en won ze een 7e prijs. Casper (v. Douglas) kreeg het eerste parcours een fout op de laatste sprong. De grote ruin verschiet zijn kruit nog wat te veel in het begin van het parcours door heel hoog te springen. Het tweede parcours deed hij al geleidelijker en na een dubbelnul ronde eindigden ze netjes 4e.
In de klasse M zegevierde Wakamorka (v. Orame) in het eerste parcours. De super voorzichtige merrie werd 4e in het tweede parcours. Charley Chaplin (v. Verdi) werd 4e in het eerste parcours.
In de klasse Z was Catootje (v. Cento) weer in topvorm. De kleine merrie vocht haarzelf naar een tweede prijs. In het tweede parcours zag ze haar kansen op nog een prijs voorbij schieten na een ruiterfout van Marriët. Avondfee (v. Haarlem) won na een dubbelnul ronde nog een 5e prijs in het tweede parcours. Ook Tineke bleef hier met Adelgraaf (v. Oklund) mooi foutloos.
Marriët reed Boebkafee (v. Gentleman) even rustig een rondje L na haar ongelukkige val in Dokkum. Boebka deed het weer super en sprong mooi twee keer foutloos rond. Ook Bammetje (v. Franco) startte Marriët HC. Het eerste parcours was Bam nog wat bang voor hindernis twee. In het tweede parcours bleef hij mooi foutloos. Ook Tineke reed met Anjarfee (v. Oklund) een foutloze ronde in de klasse B HC. In de klasse BB liet Odeira (v. Orlando) een fijne nul ronde noteren.

Uitslagen CH Bolsward
Z springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Catootje 0-0ft
Z springen, 2fasen
5e prijs, Marriët Hoekstra, Avondfee 0-0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0-0ft
M springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
4e prijs, Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft HC
M springen 2fasen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-4ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 0-0ft HC
L springen
Marriët Hoekstra, Cilege 0-4ft
Marriët Hoekstra, Casper 4ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0ft HC
L springen 2fasen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 0-0ft
7e prijs, Marriët Hoekstra, Cilege 0-0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft HC
B springen
Tineke Hoekstra, Anjarfee 0ft HC
BB springen
Tineke Hoekstra, Odeira 0ft

 

——————————————————————————————
Alpenfee wint in Dokkum, 23-juni-2012

In Dokkum starte Marriët met de halfzusjes Boebkafee (v. Gentleman) en Alpenfee (v. Gentleman). De dag begon met een behoorlijke schrik doordat Boebkafee op de uitsprong van de dubbel achter haar martingaal bleef haken en met Marriët omviel. Ze gleden 5 meter over het vlakke en vochtige veld verder. Behalve de schrik kwamen ze er beide ongedeerd vanaf. Vervolgens maakte Alpenfee haar debuut in de klasse ZZ. En dat deed de merrie van Feite Damstra uit Arum voortreffelijk. Ze bleef de hele dag foutloos en werd derde in het eerste, en eerste in het tweede parcours! Een debuut om van te dromen. De merrie loopt nog maar een jaar in de sport en lijkt een grote te worden.
Herman Smit reed twee hele fijne rondes met Adelgraaf (v. Oklund). Beide keer kregen ze een balk op dezelfde hindernis.

Uitslagen CH Dokkum
ZZ springen klasiek parcours met barrage
3e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
ZZ springen Jachtparcours
1e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Z springen klasiek parcours met barrage
Herman Smit, Adelgraaf 4ft
Z springen Jachtparcours
Herman Smit, Adelgraaf 4ft

 

——————————————————————————————
SGW Vinkenga, 10 juni 2012

Klasse L
Marriët Hoekstra, Boebkafee drs: 179pnt, spr: 0ft, sgw: 0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje drs: 169pnt, spr: 0ft, sgw 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf drs: 162pnt, spr: 0ft, sgw 0ft

 

——————————————————————————————
Succes in Sneek, 7, 8 en 9 juni 2012
In Sneek gingen we 7 juni van start in de klasse BB. Marriët reed Chicky Dik (v. Silverstone) mooi foutloos rond en ze werden twee keer tweede. Tineke reed met Londonnich (v. Londonderry) naar een derde prijs. De BB werd mooi afgesloten door Hinke Damstra die met Afro Chicky de vierde prijs won. In de klasse L waren zowel Cilege (v. Namelus) als Casper (v. Douglas) op weg naar een foutloos parcours, tot dat zij beide hun Waterloo vonden op de laatste hindernis. Met Wakamorka (v. Orame) lukte het wel. Ook in de barrage waren ze foutloos en sneller dan stalgenootje Butleafee, (v. Gentleman) die met Herman Smit naar de tweede plek werd verwezen. Butleafee was het tweede parcours Wakamorka wel de baas. Daar werd ze weer tweede en Wakamorka derde.

Op vrijdag ging Tineke wederom naar Sneek. Vanwege het weer werd alleen de klasse BB vereden. Hinke Damstra was met Afro Chicky iedereen de baas en won! Tineke werd met Londonnich tweede. Het tweede parcours won Hinke de tweede prijs.

Op de zaterdag nam Marriët vanwege het weer alleen Wakamorka mee in de klasse M. Het eerste parcours kregen ze een balkje. Maar het tweede parcours was Marriët haar prijzenpaardje weer in vorm en wonnen ze de tweede prijs. Herman Smit was wederom goed bezig met Butleafee. Ook in de M wisten ze in het eerste parcours de tweede prijs te winnen. Het tweede parcours kregen ze een balkje. In de klasse Z nam Marriët voor de tweede keer haar oude toppertje Catootje mee. En die maakte weer een super indruk. De kleine vechter wist de beste tijd neer te zetten en bleef foutloos. En daarmee wonnen zij de klasse Z/ZZ. Alpenfee (v. Gentleman) stond lang tweede, maar werd uiteindelijk derde. Adelfee (v. Haarlem) sprong ondanks haar spanning toch erg goed. Ze zette de derde tijd neer in de barrage, maar kreeg een balkje op de laatste en werd vierde. In het tweede parcours nam ze revanche en won ze. Herman Smit reed Amphion na een foutloos parcours in de klasse M ook een rondje Z. Ze kregen een balkje.

Uitslagen CH Sneek:
Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Catootje 0-0ft
3e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 0-4ft
Z springen 2e parcours
1e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Herman Smit, Amphion D 4ft
M springen
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
Herman Smit, Amphion D 0-4ft
Marriët Hoekstra, Wakamorka 4ft
M springen 2e parcours
2e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Herman Smit, Butleafee 4ft

Vrijdag
BB springen
1e prijs, Hinke Damstra, Afro Chicky 0ft
2e prijs, Tineke Hoekstra, Londonnich 0ft
BB springen 2e parcours
2e prijs, Hinke Damstra, Afro Chicky 0ft

Donderdag
L springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Cilege 4ft
Marriët Hoekstra, Casper 4ft
L springen 2e parcours
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
3e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
BB springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0ft
3e prijs, Tineke Hoekstra, Londonnich 0ft
Hinke Damstra, Afro Chicky 4ft
BB springen 2e parcours
2e prijs, Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0ft
4e prijs, Hinke Damstra, Afro Chicky 0ft

——————————————————————————————
Kring Franeker, 3 juni 2012

Z springen
1e prijs, Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
L springen
Marriët Hoekstra, Cilege 4ft
Nicky Kruijt, Avondfee 4ft (HC)
B springen *alles HC
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft
Marriët Hoekstra, Casper 0ft
Nicky Kruijt, Avondfee 0ft
BB springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Chicky Dik 0ft
Tineke Hoekstra, London 4ft

——————————————————————————————
Succes tijdens Ch Oranjewoud, 2 juni 2012

Marriët had een mooie dag in Oranjewoud. De super springende Wakamorka (v. Orame) was volledig foutloos en nam ook in beide ringen volgprijzen mee. De nog maar 5 jarige Curesco (v. Tangelo vd Zuuthoeve) liep op haar geboortegrond naar de overwinning in het M. In het tweede rondje was ze echt moe en kreeg ze een balkje. In het Z leek Anzell (v. Pacific) wederom naar de overwinning te streven, tot een balkje dat net verstoorde. Toch werd ze met haar snelle tijd nog 6e. Boebkafee (v. Gentleman) sprong weer buitenaards. Ondanks dat kreeg ze in het eerste parcours een balkje op de eerste hindernis. Ze sprong zo hoog dat ze met haar achterbenen de tweede paal net aantikte. In het tweede parcours heeft Marriët rustig gereden en waren ze mooi foutloos. Ook Alpenfee (v. Gentleman) deed prima zaken. De merrie is steeds beter te rijden en dat betaalt zich nu uit. In het eerste parcours waren ze dubbel nul en 4e, in het tweede heeft Marriët weer rustig gereden en waren ze ook weer dubbel nul.
Herman Smit reed ook twee keer nul in het L met Butleafee (v. Gentleman). Al met al was het een geslaagde dag in Oranjewoud.

Z springen
4e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
6e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-4ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 4ft
Z springen, 2fasen
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Anzell 0-4ft
M springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-0ft
7e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Herman Smit, Amphion D 4ft
M springen, 2fasen
6e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Curesco 4ft
L springen
Herman Smit, Butleafee 0-4ft
L springen 2fasen
Herman Smit, Butleafee 0-0ft

——————————————————————————————

CH EEXT, 28 mei

Z springen
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
Z springen 2fasen
Marriët Hoekstra, Adelfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
M springen
7e prijs, Herman Smit, Amphion D 0ft
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
M springen 2fasen
5e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
Herman Smit, Amphion D 4ft

——————————————————————————————

Anna Paulowna, 27 mei

Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Catootje 0ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft
Z springen direct op tijd
1e prijs, Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0ft
M springen
Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft
Marriët Hoekstra, Wakamorka 4ft
Marriët Hoekstra, Catootje 0ft *HC
L springen
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0ft
BB springen
Marriët Hoekstra, Chicky Dik 4ft
Tineke Hoekstra, London 4ft

——————————————————————————————

De Derby Paarden:


 

——————————————————————————————

Jumping Franeker groot succes!
Het door ons zelf georganiseerde springconcours ‘Jumping Franeker’ was ook dit jaar weer een groot succes. Naast het prachtige weer en het mooie terrein, waren de prestaties van Stal Aristocraat ook erg goed. Het begon al op vrijdag, waar de meeste B HC paarden lekker nul liepen. In de klasse L deed Charley Chaplin het goed door dubbel nul te springen en de 6e prijs op te halen. In het tweede parcours kreeg hij net een foutje. Curesco (v. Tangelo vd Zuuthoeve) sprong foutloos maar had moeite met het laatste bochtje voor de laatste sprong en staakte daar.
De echte topdag was de zondag. Marriët reed met al haar paarden foutloos in het eerste parcours. Dat begon met Boebkafee (v. Gentleman) De topmerrie van Marriët sprong simpel nul, evenals de barrage en het tweede parcours.  Charley Chaplin sprong ook fantastisch. In de barrage had Marriët  de fout alleen tegen de staander en viel de hindernis om. In het tweede parcours waren ze wederom dubbelnul. Curesco sprong ook een slag beter in de klasse M. In de barrage zette ze alles op alles en de snelste tijd was binnen, maar ook de balk op de laatste. In het tweede parcours waren ze ook dubbelnul.
In de klasse Z sprong de nummer 1 van de startlijst Anzell (v. Pacific) direct foutloos rond. In de barrage waren ze supersnel en foutloos, waardoor ze ook de rest van de dag eerste bleven. Adelfee (v. Haarlem) sprong ook erg goed. Alleen genoten ze onderweg wat teveel en kwam er een tijdfout voor te staan. Alpenfee (v. Gentleman) sprong een fijne nulronde maar werd in de barrage iets vlak op de dubbel en kreeg een balk. Daarmee konden zij zich achter oud- stalgenootje Zorro (v. Hold Up Premier) opstellen die onder Folkert Kelderman knap 5e werd.
In de klasse L won Herman Smit met Butleafee (v. Gentleman) een eerste en een tweede prijs. Ook het debuut van de familie Brouwers’ paarden in de klasse L verliep goed. Cilege (v. Namelus) kreeg alleen 1 tijdfout en Casper (v. Douglas) sprong nul maar had in de barrage een balkje.

Dan het Zonder Zadel Springen! Een geweldige show. Marriët zadelde (niet) Anzell, Herman Butleafee. Alle 6 deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd! Manon Snoek verliet als eerste de baan op 1.40m! Daarna Nicky Kruijt en Martine Hoekstra. Marriët overwon nog knap 1.50m! op Anzell, maar toen ze naar 1.60m reed en Anzell wat bij de hindernis langs trok bedankte ze ook vriendelijk voor de niet genomen sprong. Butleafee met Herman probeerde het nog wel, maar kreeg net een foutje. Waarmee Mas van Veenendaal heel knap de 1.60m sprong overwon, en dus won! En wij allemaal spierpijn.

En toen het hoofdnummer: de Derby van Franeker!
Marriët had twee ijzers in het vuur met Adelfee en Boebkafee, die hun Derby debuut maakten. De Derby was dit jaar behoorlijk pittig. Boebkafee pakte het geweldig aan. Ze was ontspannen, sprong fantastisch, nam de bonus sprongen met gemak én schreef als eerste een foutloos parcours op haar naam! Ook Adelfee deed het fantastisch. Ook alle bonus sprongen foutloos genomen, maar door een stuurfout van de baas kreeg ze een fout. Hier hield ze het echter bij en werd nog knap 6e.  Dan Tineke. Tineke reed op haar eigen Adelgraaf. Adelgraaf (v. Oklund) was de dag niet zo goed begonnen. Hij was gestruikeld en had zijn baasje zo op de grond gesmeten. Tineke was daardoor misschien wel gemotiveerder dan ooit om Adelgraaf eens goed aan te pakken in de Derby. En wat ging dat goed! Alle bonus sprongen gingen van een leien dakje. Adelgraaf en Tineke waren helemaal in hun element. Toen ze het moeilijkste gehad hadden en een hoge klassering in het zicht kwam had ook niemand zien aankomen dat Adelgraaf uitgerekend op de Muur! een blokje eraf tikte! Dat is ook gewoon knap. Maar ze hielden het daarbij en met 4 strafpunten, alle bonus punten en een snelle tijd werden ze 5e in de Derby van Franeker! En dat is een hele knappe prestatie! Marriët werd met Boebkafee uiteindelijk knap 2e, achter Derbyspecialiste Anne van Vulpen met Nienke.

Het was dus een geweldig geslaagd concours. We hopen volgend jaar weer zoveel publiek, zo mooi weer en zoveel enthousiaste deelnemers te krijgen!

Uitslagen Rabo Jumping Franeker 18 t/m 20 mei

De DERBY van FRANEKER:
2e prijs, Marriët Hoekstra Boebkafee 0ft + alle bonuspunten.
5e prijs, Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft + alle bonuspunten.
6e prijs, Marriët Hoekstra, 4ft + alle bonuspunten.
Folkert Kelderman, Zorro 8ft + alle bonuspunten.

Springen Zonder Zadel
2e prijs, Herman Smit, Butleafee tot en met 1.60m
3e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell tot en met 1.50m

Z springen, klassiek met barrage
1e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-0ft
5e prijs, Folkert Kelderman, Zorro 0-4ft
6e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-4ft
7e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee 1 tijdfout

Z  springen 2fasen
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft

M springen, klassiek met barrage
3e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
4e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-4ft
5e prijs, Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-4ft

M springen 2fasen
6e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft

L springen, klassiek met barrage
1e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Casper 0-4ft
Marriët Hoekstra, Cilege 1 tijdfout
Nicky Kruijt, Avondfee 0ft *HC

L springen 2fasen
2e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-0ft
Nicky Kruijt, Avondfee 0-oft *HC

L springen vrijdag 18 mei
6e prijs, Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-0ft
7e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-4ft
Herman Smit, Butleafee 4ft

L springen 2fasen
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
Marriët Hoekstra, Curesco 4ft

B springen, alles HC
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft
Marriët Hoekstra, Bugatti 0ft
Marriët Hoekstra, Casper 4ft
Nicky Kruijt, Avondfee 4ft

B springen 2e parcours
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft
Marriët Hoekstra, Bugatti 0ft
Nicky Kruijt, Avondfee 0ft
Marriët Hoekstra, Casper 4ft

 

——————————————————————————————

Naar gevoel over CH Marum
Al vele jaren bezoeken we het mooie concours van Marum om mee te doen in een aantal springrubrieken. Maar dit jaar kreeg het een vervelende wending. Marriët startte  Anzell (v. Pacific) als een van de eersten in de klasse M. Ze was foutloos alsook in de barrage. Het hele concours ging ze aan de leiding, dus toen ze bij de prijsuitreiking aankwamen om de eerste prijs in ontvangst te nemen, waren ze verrast dat ze niet de ring in mocht. Het bleek dat Marriët het paspoort van Anzell niet had laten zien aan de jury, die elke deelnemer in de barrage had moeten laten zien. Iets wat niet direct na haar rit werd omgeroepen. Ook niet tijdens haar andere rit met Curesco werd ze erop geattendeerd. Marriët was dus nergens van op de hoogte. Maar toevallig had moeder Tineke het paspoort al een rubriek voor de M aan het Secretariaat én de jury laten zien, omdat Anzell was verwisseld met een ander paard. Maar ook toen Tineke nog voor de prijsuitreiking het paspoort toonde werd dit niet meer geaccepteerd. We konden geen kant meer op. Een principekwestie van de jury boort Marriët haar overwinning door de neus. Na een waardeloos hoger beroep van 40 euro werd ze wederom in het ongelijk gesteld. Maar degene die het oordeel gaf, waren ook de ‘tegenstanders’: namelijk de voorzitter van het concours, de federatievertegenwoordiger en een ander jurylid. Dan ben je dus kansloos… Geef één reden waarom we een paspoort, dat we in de auto hadden liggen en al eerder hadden laten zien, niet zouden willen tonen aan de federatievertegenwoordiger?
Al met al kan het concours er niets aan doen, die zijn ook afhankelijk van het oordeel van de jury en federatievertegenwoordiger. Maar ook de voorzitter van van het concours heeft Marriët niet netjes behandeld en dat geeft een nare nasmaak. Het weerhoudt ons dan ook om volgend jaar weer naar Marum te gaan. Tenzij wij de verdiende en voor gestreden eerste prijs alsnog in ontvangst mogen nemen.

Verder sprongen de paarden erg fijn in Marum. Adelfee (v. Haarlem) had een dikke proef voor haar debuut in het Z. Ze speelde ermee tot de laatste moeilijke en korte driesprong, waar ze alleen op de laatste sprong de balk er nog aftikte. In het tweede parcours had Adelfee last van een ruiterfout en kreeg een balkje. Maar opnieuw sprong ze fantastisch en laat ze zien dat we rekening met haar kunnen houden. Alpenfee (v. Gentleman) sprong ook erg fijn, maar werd wat strak in de eerste dubbel en kreeg daar ook de fout. In het tweede parcours sprong ze simpel nul. Ook de ruig springende Boebkafee (v. Gentleman) kreeg weer de ene fout in het eerste parcours. Maar ook het tweede bleef ze nul. Curesco (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong haar debuut in het M ook erg goed. In het tweede parcours waren ze nog foutloos en wonnen ze een 12e prijs. Herman Smit reed de fijne Butleafee (v. Gentleman) nog naar een 12e prijs in het L.

 

 

Uitslagen CH Marum
Z springen
10e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 4ft
Marriët Hoektra, Adelfee 4ft
Z springen progressief
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
M springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-0ft
M springen progressief
12e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0ft
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft
L springen
11e prijs, Herman Smit, Butleafee 0-4ft
L springen progressief
Herman Smit, Butleafee 4ft

——————————————————————————————

CH Harich 12 mei 2012
BB springen

Tineke Hoekstra, Londonnich 4-67.5
B springen
Tineke Hoekstra, Anjarfee 0-63

——————————————————————————————

CH Schoorl 5 mei 2012

M springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft

L springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-4ft

B springen
Marriët Hoekstra, Casper 0ft HC
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft HC

——————————————————————————————

Koudum, 28 april, kringwedstrijd paarden

BB klassiek springen
Tineke Hoekstra, Anjarfee 0-65,5
B klassiek springen 1e parcours
Marriët Hoekstra, Cilège 0ft HC
Marriët Hoekstra, Casper 0ft HC
B klassiek springen 2e parcours
Marriët Hoekstra, Bugatti 0ft HC
Marriët Hoekstra, Cilège 0ft HC
Marriët Hoekstra, Casper 4ft HC
L klassiek springen 1e parcours
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0/4ft
Herman Smit, Butleafee 0ft HC
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 4ft
L klassiek springen 2e parcours
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 0ft
Herman Smit, Butleafee 0ft HC
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
M klassiek springen 1e parcours
Marriët Hoekstra, Wakamorka 4ft
M klassiek springen 2e parcours
Marriët Hoekstra, Wakamorka 0ft
Z klassiek springen 1e parcours
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft
Nicky Kruyt, Winnerfee 4ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 8ft
Z klassiek springen 2e parcours
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 0ft
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft
Herman Smit, Amphion D 4ft HC

——————————————————————————————

SGW Westerbork 22-4-12
L SGW
4e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee, drs 194pnt, spr 0ft, cross 0ft. + 3e prijs in het Noordelijk Kampioenschap
Marriët Hoekstra, Bammetje, drs 185pnt, spr 4ft, cross 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf, drs 145pnt, spr 0ft, cross 0ft

B SGW
5e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee, drs 184pnt, spr, 0ft cross 0ft
Marriët Hoekstra, Curesco, drs 166pnt, spr 0ft, cross 0ft
——————————————————————————————

EuroJump Wierden 19-4-12
1.20m
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0ft
Herman Smit, Adelgraaf 0ft
1.30m
Marriët Hoekstra, 4ft

——————————————————————————————

Super finale Tolbert
Nog even lachen om Tolbert, Marriët in de Super Finale als Loeki de Leeuw:

 

——————————————————————————————

CH Zwaagwesteinde, 14 april 2012

In Zwaagwesteinde gingen we alleen met de M en Z paarden op pad. Het zand was vrij zwaar en er stond een rieel parcours. Het Z-debuut van Alpenfee (v. Gentleman, eigenaar F. Damstra, Arum) mocht er wezen. Het eerste parcours sprong Alpenfee direct foutloos rond. In de barrage wou Marriët alleen een beetje te kort om waardoor Alpenfee een andere sprong in het vizier kreeg en het er zelf maar op waagde. En ja, een hindernis van de verkeerde kant wordt niet door de jury gewaardeerd.
Boebkafee (v. Gentleman, eigenaren S. Dokter en Fam. Hoekstra) liep na een  foutloos M parcours en barrage ook een foutloos parcours in de klasse Z. In de barrage heeft Marriët een volte gereden.  Anzell (v. Pacific, eigenaren Th. Schaap en Fam. Hoekstra) had het eerste parcours moeite met het zware zand. In het tweede kregen ze 1 fout op de uitsprong van de dubbel.
In de klasse M reed Herman Smit alleen maar foutloos met Amphion D (v. Mermus R, eigenaar Fam. Dellen, Surhuisterveen). De ruin lijkt het werk goed aan te kunnen en liet beste sprongen zien. Met Adelgraaf (v. Oklund, eigenaar T. Hoekstra, Franeker) kreeg Herman alleen op de laatste hindernis een fout. Adelfee (v. Haarlem, eigenaar S. Dokter, Tzummarum) sprong ook dubbel nul in het eerste parcours met Marriët. In het tweede kregen ze 1 fout.

Z springen
Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-4ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-FP

Z springen direct op tijd
2e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft

M springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
4e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee 0-0ft
Herman Smit, Amphion D 0-0ft

M springen direct op tijd
3e prijs, Herman Smit, Amphion D 0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft
Herman Smit, Adelgraaf 4ft

——————————————————————————————

St. Annaparochie, 8 april 2012

M springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Avondfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 0-4ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
M springen direct op tijd
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft
Tineke Hoeksta, Adelgraaf 4ft
B Springen
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft HC
BB springen
1e prijs, Marriët Hoekstra Bugatti 0ft
2e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 0ft
BB springen 2e ronde
2e prijs, Marriët Hoekstra, Bugatti 4ft
3e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 4ft
——————————————————————————————

Indoor Tolbert, 2 t/m 7 april 2012
De hele week zijn we naar het mooie concours van Tolbert op en neer gereden. Marriët had haar paarden goed in vorm, bijna elke rubriek zat ze wel met een paard bij de top 6. In de klasse L pakte Marriët de jonge Curesco (v. Tangelo vd Zuuthoeve) weer eens van stal en met succes. Ze werd een keer 6e en het tweede parcours zelfs 2e. Avondfee (v. Haarlem) werd in dezelfde tweefasen 4e. Een dag later liep Wakamorka (v. Orame) een mooie nulronde. In de barrage stuurde Marriët verkeerd op de dubbel in wat twee balken opleverde. In het tweede parcours namen ze revanche en werden ze mooi 5e. Charley Chaplin won het tweede parcours nog een 11e prijs met een dubbelnul ronde. Wakamorka deed nog goede zaken in de L finale door weer dubbel foutloos te lopen en een zesde prijs te winnen. In de klasse M deed Boebkafee (v. Gentleman) het super, ze werden een keer 3e en 6e. Ook Adelfee (v. Haarlem) en Anzell (v. Pacific) sprongen fijn. Alleen in de barrage liepen ze tegen een foutje aan. Net als Tineke Hoekstra met Adelgraaf (v. Oklund). In het tweede parcours won Anzell nog een mooie 5e prijs. Voor de M finale zadelde Marriët Anzell. Helaas reed Marriët niet zo sterk en liepen ze tegen fouten aan.
De leuke week werd toch nog met een succes afgerond door een 4e prijs in de Super Finale. Als Loeki de Leeuw met vuvuzela reed Marriët vol gas door de baan. Het filmpje daarvan volgt…

2 april klasse L
6e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-4ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft
Tweefasen tabel c
2e prijs, Marriët Hoekstra, Curesco 0-4ft
6e prijs, Marriët Hoekstra, Avondfee 0-0ft

3 april klasse L
11e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-8ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
Tweefasen tabel c
6e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
11e prijs, Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 0-0ft

Klasse M
6e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-4ft
Klasse M direct op tijd
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft

5 april, Finale klasse L
6e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft

6 april, klasse M
3e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-0ft
11e prijs, Marriët Hoekstra, Adelfee 0-4ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0-4ft
Marriët Hoekstra, Anzell 0-8ft

Klasse M direct op tijd
5e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0ft
6e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0ft

8 april, Super finale L verkleed
4e prijs, Marriët Hoekstra alias Loeki de Leeuw: 0ft

——————————————————————————————

Kring Franeker, 24 maart 2012
Het was een geslaagde dag in Franeker. Marriët kwam met maar liefst 11 paarden aan start en reed 22 parcoursen! De dag begon al goed met de puppies Casper (v. Douglas), Bugatti (v. Tygo) en Cilege (v. Namelus) die foutloos bleven in de klasse BB. Tineke had met Londen twee keer een balkje. Marriët reed later ook nog foutloos in de B met de talentvolle Cilege. In de klasse L was Wakamorka (v. Orame) oppermachtig. Beide parcoursen schreef ze op naam. Coh I Noor (v. Wittinger) liep twee fijne rondes maar kreeg steeds een balkje. Charley Chaplin (v. Verdi) is de baldadigste van het stel en ondanks zijn mega sprongen is het moeilijk hem nog in goede lijnen te rijden. Het tweede parcours kregen ze een balkje. In de klasse M reed Marriët met haar drie paarden Bammetje (v. Franco), Adelfee (v. Haarlem) en Alpenfee (v. Gentleman) foutloos in het tweede parcours. Ook Tineke evenaarde dat met haar Adelgraaf (v. Oklund). In de klasse Z deed Anzell (v. Pacific) weer van haar spreken. Had ze het eerste parcours nog een balkje, het tweede bleef ze ruimschoots foutloos. Boebkafee maakte in haar Z debuut twee keer een foutje.
Herman reed buiten mededinging al zijn paarden een keer foutloos rond. Met Amphion D (v. Mermus R) zelfs twee keer.
Ook het debuut van Aristo (v. Contendro) en Manon Snoek mocht er wezen, het duo won het eerste parcours en werd derde in het tweede.

De winnende ritten van Wakamorka:

 

Uitslagen:
Z springen
Marriët Hoekstra, Anzell 4ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 4ft
Z springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 4ft
M springen
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 4ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
Herman Smit, Ampion D 0ft HC*
M springen direct op tijd
Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft
Marriët Hoekstra, Adelfee 0ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0ft
Herman Smit, Ampion D 0ft HC*
L springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-0ft
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 4ft
Herman Smit, Butleafee 0ft HC*
L springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0ft
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 4ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 4ft
B springen
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft HC*
BB springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Casper 0-4ft
Marriët Hoekstra, Bugatti 4-0ft
Marriët Hoekstra, Cilege 0ft
Tineke Hoekstra, London 4-4ft

——————————————————————————————

Aristo verkocht, 10 maart 2012

De 7 jarige ruin Aristo (v. Contendro), die gefokt en in eigendom was van dhr. Smit uit Mildam, is verkocht. Aristo was met Marriët Z springen en L eventing. Vanaf heden zal  jong talent  Manon Snoek uit Koudum met Aristo in de ring verschijnen.  We wensen familie Snoek veel succes en plezier met Aristo toe!

Aristo met Marriët in actie:

 

——————————————————————————————

Koudum 25 februari
bron: 1pknoord.nl:

Marriet Hoekstra wint Z/ZZ met Anzell

KOUDUM – Een fraaie familiedubbelslag scoorde de familie Hoekstra in het Z/ZZ springen in Koudum op 26 februari. In het klassiek parcours was het Marriet Hoekstra met Anzell die aan het langste eind trok door in de barrage foutloos rond te gaan en dat sneller te doen dan Jan Arend Bouwhuizen met Ugano die zo wel tweede werd en het was Martine Gramsbergen-Hoekstra met Arezzo Gh die derde werd.
Het tweede parcours voor deze groep was helemaal een gezuster Hoekstra show, want Martine Gramsbergen-Hoekstra won met Zamolia Gh en werd tweede met Arezzo Gh, terwijl Marriet Hoekstra met Anzell nu derde werd.
Ook in het L-springen was er Hoekstra succes te noteren. Met Avondfee won Marriet Hoekstra het tweede parcours voor deze groep waarbij ze Merle Hunink met Bravour en Martina Bos met Zelda voorbleef. Bos op haar beurt wist het eerste parcours te winnen en versloeg daarbij de voormaling Nederlands kampioen Huib Crebas die Cachique zadelde en in de overvolle prijzenkast van Marriet Hoekstra moet ook nog plek gezocht worden voor de derde prijs die ze haalde met Wakamarorka. 

Z springen
1e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-0ft
Z springen direct op tijd
3e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 4ft

M springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 4-0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4-8ft
M springen direct op tijd
Marriet Hoekstra, Alpenfee 4ft

L springen
3e prijs, Marriët Hoekstra, Wakamorka 0-4ft
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 4ft
L springen direct op tijd
1e prijs, Marriët Hoekstra, Avondfee 0ft

B springen
Marriët Hoekstra, Wakamorka 0ft HC
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 0ft HC

BB springen 2x
1e prijs, Marriet Hoekstra, Casper 0ft – 0ft
Marriet Hoekstra, Cilege 0ft – 0ft

——————————————————————————————

Sneek, 17 en 18  februari, Fries kampioenschap springen paarden en pony’s
M springen paarden

3 Marriët Hoekstra, Boebkafee 0/0/4ft
Marriët Hoekstra, Anzell 0/8ft
L springen paarden
2 Herman Smit, Bineke 0/0/4ft
11 Marriët Hoekstra, Alpenfee 4/0ft
Herman Smit, Amphion D 4/0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4/1ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 8ft

——————————————————————————————

Tolbert 16 februari 2012

M springen
Marriet Hoekstra, Avondfee 0-4ft
Marriet Hoekstra, Alpenfee 4ft
L springen
Marriet Hoekstra, Bammetje 2tft
Marriet Hoekstra, Wakamorka 4ft

——————————————————————————————

Tolbert, 16 februari 2012, paarden springen
Z springen paarden
Marriët Hoekstra, Aristo 0ft
L springen paarden
Martine Gramsbergen Hoekstra, Avatar GH 4ft
Marriët Hoekstra, Curesco 4ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 4ft
B springen paarden
Marriët Hoekstra, Coh I Noor 0ft
Marriët Hoekstra, Wakamorka oft
Martine Gramsbergen Hoekstra, Buzzie GH 4ft
BB springen paarden
Martine Gramsbergen Hoekstra, Contessa GH 4ft

——————————————————————————————

CH Harich 5 Februari 2012

ZZ springen 1e parcours (in handicap met de klasse Z)
Martine Gramsbergen-Hoekstra, Arezzo GH 4ft
Martine Gramsbergen-Hoekstra, Zamolia GH 4ft
ZZ springen 2e parcours (in handicap met de klasse Z)
1e prijs, Martine Gramsbergen-Hoekstra, Arezzo GH 4ft
2e prijs, Martine Gramsbergen-Hoekstra, Zamolia GH 4ft
Z springen 1e parcours (in handicap met de klasse ZZ)
1e prijs, Marriët Hoekstra, Zorro 4ft
M springen 1e parcours
2e prijs, Martine Gramsbergen-Hoekstra, Adelfee 0/4ft
4e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0/8ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 0ft
M springen 2e parcours
3e prijs, Martine Gramsbergen-Hoekstra, Adelfee 0ft
Tineke Hoekstra, Adelgraaf 4ft
Marriët Hoekstra, Boebkafee 4ft
L springen 1e parcours
4e prijs, Herman Smit, Bineke 0/0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 1ft
Marrët Hoekstra, Bammetje 1ft
Herman Smit, Amphion D 4ft
Marriët Hoekstra, Curesco 8ft
Martine Gramsbergen-Hoekstra, Avatar 11ft
L springen 2e parcours
5e prijs, Herman Smit, Amphion D 0ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft
Marriët Hoekstra, Charley Chaplin 1ft
Martine Gramsbergen-Hoekstra, Avatar 4ft
Marriët Hoekstra, Curesco 4ft
Herman Smit, Bineke 6ft

——————————————————————————————

Jumping Franeker 13 & 14 januari 2012
ZZ springen
1e prijs, Martine Hoekstra, Zamolia 8ft
ZZ/Z springen jacht
1e prijs, Martine Hoekstra, Arezzo 0ft (ZZ)
Marriët Hoekstra, Aristo 4ft (Z)
Z springen
Marriët Hoekstra, Aristo 0-val
M springen
2e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0-0ft
4e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0-4ft
Adelgraaf, Tineke Hoekstra 4-2ft
M springen jacht
4e prijs, Marriët Hoekstra, Anzell 0ft
5e prijs, Marriët Hoekstra, Boebkafee 0ft
Adelgraaf, Tineke Hoekstra 4ft
L springen vrij.
4e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
Marriët Hoekstra, Curesco 0-4ft
Marriët Hoekstra, Bammetje 4ft
L springen Jacht
2e prijs, Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft
5e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0ft
Marriët Hoekstra, Curesco 4ft
L springen zat.
4e prijs, Marriët Hoekstra, Alpenfee 0-0ft
12e prijs, Marriët Hoekstra, Bammetje 0-0ft
L springen jacht
4e prijs, Marriët Hoekstra, Bammetje 0ft
Marriët Hoekstra, Avondfee 0ft
Marriët Hoekstra, Alpenfee 4ft

Teamspringen
4e prijs, Team Budgetdak: Martine Hoekstra, Arezzo & Nicky Kruyt, Shadow 0-0ft en finale 4-0ft.
6e prijs, Team Aristocraat: Marriët Hoekstra, Anzell & Reni Hofstra, Iwan 0-0ft
Team Adelgraaf: Tineke Hoekstra, Adelgraaf & Tynke Hofstra, Sedney 4-0ft
*binnenkort verslag & video’s!
——————————————————————————————


Contactgegevens:

Stal Aristocraat
Kie 3
8801 PJ Franeker

Klik hier voor een routebeschijving.

T: (0517) 452420
M: (06) 40301050 / (06) 22517181

I: www.stalaristocraat.nl
E: stalaristocraat@hotmail.com

Of vul ons contactformulier in: klik hier.


Sponsoren:

E. Idsardi bouwservice
RFU Jachtspecialist
Gramsbergen Dakbedekkingen bv
Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging
Budgetdak.nl